Unike maskiner for fjellboring i høyden toppbilde
I vår Rockstar borelift jobber du trygt og sikkert, sier Henrik Sandvik i Høyde Teknikk.

Unike maskiner for fjellboring i høyden

Bomliftene Rock Star tar boring i fjell til nye høyder.

Dette er en 28 meters bomlift med fastmontert borhammer for tøffe boreoppdrag høyt oppe i fjellskjæringene og er i tillegg godkjent for løft av nett til rassikring. Høyde Teknikk har kjøpt tre slike spesialbygde maskiner for fjellsikring på veianlegg og i tunneler.

– Disse maskinene gjør arbeid med fjellsikring enklere, raskere og sikrere. Tilbakemeldinger fra kunder er at produksjonen har økt med opptil 40 prosent. Dessuten sørger de for langt mindre slitasje og belastning på de som skal bemanne borhammeren. De slipper å holde i tungt utstyr og unngår vibrasjoner, sier Henrik Sandvik, leder for salg og logistikk i Høyde Teknikk.

Rockstar består av en Genie bomlift med borhammer levert av Terox. Maskinen er ombygd av Hybeko, etter anvisninger fra blant andre Gjerden Fjellsikring. Høyde Teknikk har også medvirket med råd. Resultatet er blitt en unik arbeidsmaskin for fjellboring i høyden. Høyde Teknikk var først i landet med en slik i sin maskinpark.

Boregigant for de store jobbene

Magni RTH 530S er en annen nykommer. Den 100 prosent radiostyrte boremaskinen veier 28 tonn og kan bore 18 meter dype hull opptil 31 meter oppe i fjellsiden. Den kan bore både vertikalt og horisontalt, og kan bemannes fra styrehuset eller med håndholdt kontrollenhet på avstand. Radiostyringen gjør det mulig å utføre boreoperasjoner i risikofylte omgivelser, uten å sette operatørens liv og helse i fare.

– Høyde Teknikk var første utleiefirma med en slik maskin. Vi satser mye på å være best i klassen på utstyr og kompetanse på fjellsikring, sier Sandvik.

Lytter til kundene

De siste 10 årene har Høyde Teknikk vokst raskt, fra 73 til 300 utleiemaskiner. Bedriften følger med på den teknologiske utviklingen i liftbransjen og snakker alltid med sine viktigste kunder før de gjør nyinvesteringer. Nye maskiner som kan løse kundenes behov enklere og mer effektivt blir prioritert. Beslutningsveien er kort og investeringsviljen høy i Høyde Teknikk.

Moderne maskinpark

Utleiemaskiner utsettes for store påkjenninger og levetiden er ofte ikke mer enn 10-11 år. Alle maskiner som har vært utleid, skal innom verkstedet for en sjekk før de leies ut igjen. Kundene skal være sikre på at utstyret er i topp stand.

Kompetanse

Høyde Teknikks serviceteam har førstehånds kjennskap til maskinenes funksjonalitet, veileder kundene om hvilke maskiner som passer best til arbeidsoppdraget, og hvordan de brukes. Bedriftens medarbeidere skal ha faglig tyngde på alle maskiner som leies ut.

Satser på bredde

Høyde Teknikks spisskompetanse er lifter og teleskoptrucker. Men bedriften er i ferd med å utvide maskinparken til andre produkter som kundene kan trenge, f.eks lysrigg, aggregater, hoppetusser og betongkuttere samt diverse småverktøy. Hensikten er at kundene skal slippe å forholde seg til flere utleiere for å få utstyret de trenger.

Trygt og effektivt

Fordelene med å leie maskin er mange. Man får tilgang på en variert maskinpark som kan utføre hele spekteret av jobber. Med riktig maskin kan entreprenører få gjennomført viktige arbeidsoppdrag raskere og rimeligere. Du kan være sikker på å få en maskin som er godt vedlikeholdt. Det kan være greit å vite for den som skal heises 40 meter opp i lufta.

Fem grunner til å leie framfor å eie

  • Du får rett maskin til jobben
  • Du slipper vedlikehold
  • Du har trygghet for at utstyr fungerer
  • Det er kapitalbesparende
  • Du får råd og brukerveiledning av fagfolk
Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Mer informasjon om hvordan vi bruker informasjonskapsler og hvordan du kan slette dem finner du her.